Historien om SUNNY®

SUNNY® er en af de største succeshistorier indenfor forædlingsarbejde i blomsterbranchen i Danmark. Bag virksomheden finder du to ambitiøse væksthusgartnere, Niels Larsen og Bjarne Nyholm Larsen. Fælles har vi en passion for den langsommelige proces, det er at forædle planter til nye, spændende sorter med nye farver, bedre vækst og længere blomstring.

Gennem tre årtier har vi arbejdet målrettet med at udvikle, forædle, nyhedsbeskytte og virusteste nye sorter. Da vi i 1985 startede vores forædlingsarbejde med krydsning af ganske få planter hvert år, var udfordringen at blive ved med at tro på idéen bag SUNNY®, selvom udgifterne til udviklingsarbejdet langt oversteg indtjeningen. I dag har vores arbejde skabt resultater, vi ikke kunne have forudset. Som globale forædlere foretager vi hundredvis af krydsninger årligt, og vores arbejde har resulteret i 50 nye sorter af Osteospermum, som markedsføres globalt. SUNNY® er i dag varemærke for den bredeste vifte af beskyttede Osteospermum-sorter i verden.

Osteospermum er blandt haveelskeres absolutte favoritter både i Europa, Asien og USA. Ud over, at arten findes i et væld af flotte farver, som gør den nem at passe ind, er den blandt de mest hårdføre udplantningsplanter overhovedet. Den kræver et minimum af pasning og har en lang og overdådig blomstringsperiode, der strækker sig fra maj og helt frem, til frosten sætter ind.

Vores ambition er hvert år at markedsføre 3 – 6 nye sorter, der lever op til vores grundlæggende ønske om at skabe nye sorter i en høj kvalitet.